Uutisarkisto

Tervetuloa turvallisesti Mältinrantaan

Jotta Mältinrannassa asiointi pandemian aikana olisi turvallista, pidämme huolta tilojemme siisteydestä, ja henkilökuntamme käyttää suojavisiiriä tai kasvomaskia. Toivomme myös teidän käyttävän maskia vierailun aikana ja pitävän huolta turvaväleistä. Tiloistamme löytyy käsidesiä ja mahdollisuus pestä kädet. Taidelainaamon tilat ovat pienet, joten turvallisuuden vuoksi tilassa voi olla kerrallaan kaksi asiakasta. Galleriatiloissa turvavälit on helppo pitää. Tervetuloa nauttimaan taiteesta!

Tällä viikolla ohjelmassa kaksi taiteilijatapaamista ja luento

Tämän viikon taiteilijatapaamisissa ovat paikalla keskiviikkona 7.10. klo 17 – 18 Taidekeskus Mältinrannassa Anna Alapuro ja Emmi Kallio sekä sunnuntaina 11.10. klo 14 – 15 Galleria Saskiassa Iidu Tikkanen ja Leena Vainio. Torstaina 8.10. klo 17 – 18 on viimeinen mahdollisuus tulla kuuntelemaan, minkälaista oli 1900-luvun alun taide-elämä Tampereella. Luennoitsijana on Anne Paldanius. Lämpimästi tervetuloa!

Kulttuuritalo Laikussa, Taidelainaamon Galleriassa, kannattaa käydä katsomassa viime viikolla avautunut Heli Innalan näyttely. Teokset voi hankkia omakseen Taidelainaamon kautta. Näyttely on esillä 25.10. saakka. Teoksiin voi tutustua myös Taidelainaamon nettisivulla.

Kuvassa Annan Alapuron teos Harjanne vuodelta 2020 ja Emmi Kallion teos Ruukkualttari vuodelta 2020.

Taiteilijatapaaminen Galleria Saskiassa ja luennot Taidekeskus Mältinrannassa

Tällä viikolla tiistaina 29.9. Sata vuotta hyvässä seurassa, Tampereen Taiteilijaseura 100 v. -näyttelyiden taiteilijatapaaminen on Galleria Saskiassa klo 17 – 18. Tervetuloa tapaamaan Tiina Lehikoista ja Kristiina Sariota maalaustensa äärellä!

Viikon ohjelmassa on myös kaksi luentoa Taidekeskus Mältinrannassa. Keskiviikkona 30.9. klo 17 – 18 ja sunnuntaina 4.10. klo 14 – 15 Anne Paldanius kertoo 1900-luvun alkupuolen taide-elämästä ja taiteilijoista Tampereella. Tervetuloa!

Huom! Luentotilassa huomioidaan turvavälit. Tilaan mahtuu enintään 20 henkilöä.

Tampereen Taiteilijaseura vietti satavuotisjuhliaan Taidekeskus Mältinrannassa lauantaina 19.9. asiantuntevassa seurassa. Mukaan oli kutsuttu taiteilijoita, taidemaailman edustajia ja yhteistyökumppaneita vuosien varrelta. Juhlapäivän suojelijana toimi Presidentti Tarja Halonen, joka aitona taiteen ystävänä pääsi itsekin puolisonsa kanssa tekemään taidetta Taidekeskus Mältinrannan grafiikanpajalla. Monotypioiden tekemistä oli ohjaamassa taidegraafikot Virve Lilja (kuvassa vasemmalla) ja Pälvi Hanni. Taiteen tekemistä on seuraamassa myös Taiteilijaseuran varapuheenjohtaja Anne Lehtelä (toinen vasemmalta).

Taiteilijatapaaminen sunnuntaina 27.9. klo 14-15

Tampereen satavuotisjuhlanäyttelyt Galleria Saskiassa ja Taidekeskus Mältinrannassa ovat nyt avautuneet. Näyttelyissä on esillä teoksia yhteensä 28:lta Tampereen Taiteilijaseuran taiteilijalta. Esillä on paljon katsottavaa: komeita ja värikkäitä maalauksia, hätkähdyttäviä veistoksia ja tilateoksia. Tervetuloa tutustumaan pirkanmaalaiseen nykytaiteeseen ja sen tekijöihin!

Sekä Galleria Saskiassa että Taidekeskus Mältinrannassa järjestetään taiteilijatapaamisia, joista ensimmäinen on Mältinrannassa sunnuntaina 27.9. klo 14 – 15. Paikalla ovat tuolloin Katri Mononen, Matti Kuronen ja Hanna Oinonen.

Koko juhlavuoden ohjelman löydät täältä.

Kuvassa Ilkka Virtasen, Matti Kurosen ja Anna Alapuron teoksia Taidekeskus Mältinrannassa.

Sata vuotta hyvässä seurassa -näyttelyt avautuvat Galleria Saskiassa ja Taidekeskus Mältinrannassa

Tällä viikolla aukeaa kaksi uutta juhlanäyttelyä. Sata vuotta hyvässä seurassa -näyttelyt Galleria Saskiassa ja Taidekeskus Mältinrannassa alkavat taiteilijatapaamisilla perjantaina 18.9. klo 14 – 18. Molemmissa paikoissa on paikalla useita näyttelyn taiteilijoita. Tervetuloa!

Galleria Saskian näyttely aukeaa yleisölle perjantaina 18.9. jo klo 12. Taidekeskus Mältinrannan näyttely aukeaa yleisölle sunnuntaina 20.9. klo 12. Taidekeskus Mältinranta ja Taidelainaamo ovat kiinni lauantaina 19.9. yksityistilaisuuden vuoksi. Muistattehan myös, että Kulttuuritalo Laikussa oleva juhlanäyttelymme jatkuu vielä tämän viikon!

Anna Pekkalan Killer and the devil Galleria Mältinrannassa ja Sanna Halmeen Diana Studio Mältinrannassa jatkuvat vielä maanantain ja tiistain. Taidekeskus Mältinrannassa alkaa juhlanäyttelyn ripustus keskiviikkona 16.9., joten näyttelytilat ovat kiinni loppuviikon aina perjantain taiteilijatapaamiseen saakka.

Teoskuva: Ilkka Virtanen, Metamorfosis, 2017 – 2020

Ohjelmassa tällä viikolla Seurassa-näyttely Sara Hildénillä, Taiteilijatapaaminen Laikussa, Taidepyöräily ja Työtilatempaus

Lauantaina 12.9. aukeaa Sara Hildénin taidemuseossa Seurassa-näyttely, joka juhlistaa 100-vuotiasta Tampereen Taiteilijaseuraa. Näyttelyssä on teoksia kuudelta Taiteilijaseuran taiteilijalta: Tomas Byström, Tuula Lehtinen, Osmo Rauhala, Teemu Saukkonen, Jyrki Siukonen ja Ilkka Väätti. Näyttely on auki 17.1.2021 saakka. Lue lisää.

Sunnuntaina 13.9. klo 14 – 15 Kulttuuritalo Laikussa on taiteilijatapaaminen. Sata vuotta hyvässä seurassa -näyttelyn taiteilijoista ovat tavattavissa Sanna Kauppinen, Katja Härkki ja Leena Lehti. Lämpimästi tervetuloa! Lue näyttelyn esittely.

Sunnuntaina 13.9. Taidekeskus Mältinranta on mukana Taidepyöräilyssä yhdessä yhdeksän muun taidegallerian tai museon kanssa. Lähde pyöräilemään taiteeseen, pääset jokaiseen kohteeseen sisään ilmaiseksi! Muista pyytää leima Taidepyöräilypassiisi, sillä ahkeralle keräilijälle saattaa olla luvassa yllätys. Taidepyöräilyn järjestää Tampereen polkupyöräilijät ry. Lue lisää.

Torstaina 10.9. alkaa Keskustorilla Työtilatempaus, jolla halutaan kiinnittää huomiota pirkanmaalaisten taiteilijoiden työtilatilanteeseen. Torstaista lauantaihin asti voit käydä tapaamassa taiteilijoita Keskustorilla olevassa kontissa. Tempauksen päätteeksi lauantaina 12.9. klo 12 – 15 järjestetään Kulttuuritalo Laikussa keskustelutilaisuus. Lue lisää.

Teoskuva: Katja Härkki, Kiihko, 2020

Työtilatempaus Keskustorilla 10. – 12.9.

Millaisissa haastavissa olosuhteissa kuvataiteilijat työskentelevät vuonna 2020 ja millaisia työtiloja Tampereen alueella on heille tarjolla? Tule tutustumaan aiheeseen Tampereen Taiteilijaseuran Työtilatempaukseen Tampereen Keskustorille.

Tapaa taiteilijoita työnsä ääressä
Keskustorilla sijaitsevassa kontissa:

torstaina 10.9. klo 12 – 15 Inka Hannula ja Hannamari Matikainen, klo 15 – 18 Laura Laukkanen ja Teemu Raudaskoski
perjantaina 11.9. klo 12 – 15 Iidu Tikkanen ja Emmi Kallio, klo 15 – 18 Janne Hokkanen ja Julia Prusi
lauantaina 12.9. klo 10 – 12 Niina Kiiveri ja Sanna Maria Paananen

Keskustelutilaisuus Kulttuuritalo Laikussa:
Keskustori 4, Tampere
lauantaina 12.9. klo 12 – 15
Keskustelijat: Tampereen Taiteilijaseuran puheenjohtaja Juha Merta, Tampereen kaupungin apulaispormestari Jaakko Stenhäll, Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön asiamies Tuula Paalimäki, AH! Ateljeiden Jaakko Himanen, Ilkka Väätti Ateljeetalo Pesulasta, Matti Kuronen Nokian Nansotalosta sekä Tampereen Taiteilijaseuran toiminnanjohtaja Arja Moilanen

Järjestämme Kulttuuritalo Laikun luentosalissa keskustelutilaisuuden kuvataiteilijoiden työtiloista. Tilaisuudessa kuullaan aiheesta ajankohtaisia tutkimustuloksia sekä valtakunnallisesta että alueellisesta näkökulmasta. Esittelyssä on myös Tampereen ja lähialueen taiteilijakeskuksia.

Työtilatempaus on osa Tampereen Taiteilijaseuran 100-vuotisjuhlatapahtumien sarjaa. Hanketta tukee Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto.

Tänään ohjelmassa taiteilijatapaaminen ja Terhi Asumaniemen näyttely Kulttuuritalo Laikussa

Tänään keskiviikkona 2.9. klo 17 Kulttuuritalo Laikussa on ”Sata vuotta hyvässä seurassa, Tampereen Taiteilijaseura 100 v.” -näyttelyn taiteilijatapaaminen. Paikalla ovat kuvataiteilijat Mikko Kallio ja Meri Westlin.

Kulttuuritalo Laikussa, Taidelainaamon Galleriassa, on avautunut Terhi Asumaniemen näyttely. Tämä kaunis ja mystinen kahdeksan pigmenttivedoksen asetelma on esillä Laikussa 27.9. saakka. Teokset ovat lunastettavissa Taidelainaamon ehdoin osamaksulla, vuokraamalla tai kertaostona. Ota yhteyttä: 010 420 2040 tai info@tampereen-taiteilijaseura.fi. Voit tutustua teoksiin myös Taidelainaamon nettisivulla. Taidelainaamon Galleria on pieni käytävägalleria Laikun sisääntuloaulassa

Tervetuloa!

Viikonlopun ohjelmassa Laikun juhlanäyttely ja Taidesuunnistus

Taiteilijaseuran satavuotisjuhlanäyttelyt saavat lauantaina 29.8. jatkoa, kun Kulttuuritalo Laikun Galleriassa ja Studiossa avautuu Sata vuotta hyvässä seurassa -näyttely, jossa ovat mukana seuran taiteilijat Katja Härkki, Mikko Kallio, Sanna Kauppinen, Miina Laine, Marianne Laiti, Leena Lehti, Kaija Leinonen, Veera Salmio ja Meri Westlin. Näyttely on avoinna 20.9.2020 saakka ti-pe klo 9-21 ja la-su klo 10-18. Tervetuloa tutustumaan!

Taidekeskus Mältinrannan näyttelyt ja Taidelainaamo ovat mukana Taidesuunnistuksessa ensi viikonloppuna. Olemme auki la-su klo 11-17. Galleriassa ja Studiossa avautuvat samalla uudet näyttelyt: Galleriassa on esillä Anna Pekkalan veistoksia ja Studiossa Sanna Halmeen maalauksia. Tervetulao suunnistamaan!

Tiina Poutasen näyttely Laikun Taidelainaamon Galleriassa

Kuvataiteilija Tiina Poutasen alumiinivedoksista ja sekatekniikkateoksesta koostuva näyttely on avautunut Kulttuuritalo Laikun 2. kerroksen Taidelainaamon Galleriassa. Näyttely on avoinna 30.8. saakka Laikun avoinnaoloaikoina. Teokset ovat saatavissa taidelainaamon ehdoin, ja niitä voi tiedustella Taidekeskus Mältinrannan Taidelainaamosta, p. 010 420 2040 tai info@tampereen-taiteilijaseura.fi.

Puistonäyttely avattu

Finlaysonin Palatsin puistossa on avautunut lauantaina 4.7. puistonäyttely Paikan päällä, jonka Tampereen Taiteilijaseura on järjestänyt yhteistyössä Finlayson Art Arean kanssa. Näyttely on avoinna 30.9.2020 saakka puiston aukioloaikoina. Näyttely on myös osa Tampereen Taiteilijaseuran 100-vuotisjuhlavuotta ja sen kunniaksi järjestettyä juhlanäyttelyjen sarjaa.

Puiston alueelle on teoksia seuraavilta taiteilijoilta: Matti Kuronen, Anna Pekkala, Minna Soraluoma ja Veera Salmio & Arto Lappalainen. Lisäksi Finlaysonin kirkossa on esillä kuvataiteilija Henrietta Lehtosen herkkä installaatio Infant.

Ripustustauko 24.-26.6.

Ripustamme paraikaa uutta näyttelyä Taidekeskus Mältinrantaan, joten näyttelytilat ovat suljettu lauantaihin 27.6. saakka. Taidelainaamo on avoinna normaalisti (ma-to klo 12-18, pe-su klo 12-16).

Lauantaina 27.6. kannattaa tulla tutustumaan vasta-avattuun näyttelyyn TULEVAISUUS 2020, sillä näyttelyn taiteilijat ovat paikalla yleisön tavattavissa klo 14 lähtien. Näyttelyssä ovat mukana Ida Sofia Fleming, J-P Köykkä, Mauno Leppänen, Peetu Liesinen, Aino Ojala, Melina Paakkonen ja Mikko Paakkonen.

Anu Kauhaniemen taiteilijatapaaminen

Tiistai 23.6. on Anu Kauhaniemen näyttelyn viimeinen avoinnaolopäivä (klo 12-18). Taiteilija on silloin paikalla klo 16-18. Tervetuloa tähän viimeiseen tilaisuuteen päästä tutustumaan näyttelyyn ja taiteilijaan!

btr

Juhannuksen aukioloajat

Taidekeskus Mältinranta ja Taidelainaamo ovat Juhannuksen aikaan avoinna seuraavasti:

torstai 18.6. klo 12-16
Juhannusaatto perjantai 19.6. suljettu
Juhannuspäivä lauantai 20.6. suljettu
sunnuntai 21.6. klo 12-16

Tampereen Taiteilijaseuran 100-v. juhlanäyttelyiden taiteilijavalinnat on julkistettu

Tampereen Taiteilijaseuran satavuotisjuhlanäyttelyjen taiteilijavalinnat on julkistettu! Tiedot taiteilijoista ja näyttelypaikoista löytyvät 100-v. juhlanäyttelyiden sivulta.

Tampereen Taiteilijaseura perustettiin vuonna 1920, jolloin tamperelainen taide-elämä oli kansalaissodan seurauksena ajautunut lamaan. Jo ensimmäisten vuosikymmenien aikana seura aloitti aktiivisen vuosinäyttelytoiminnan sekä jäsentensä yhteisesiintymiset myös Tampereen ulkopuolella. Lisäksi seura loi hyvät suhteet Tampereen kaupunkiin ja suomalaisiin taideorganisaatioihin ja sitä myötä pohjan taiteilijoidensa taloudelliselle tukemiselle. Oman ateljeetalon rahoittaminen ja rakennuttaminen Kalevaan oli pitkäjänteisen seuratyöskentelyn tulos vuonna 1961.

Vuosikymmenten aikana Taiteilijaseuran toiminta on entisestään laajentunut. Taidekeskus Mältinranta saatiin seuran toimintakeskukseksi 1980-luvun alussa, ja se palvelee edelleen yleisöä mm. laadukkaiden nykytaiteen näyttelyjen, taidekurssien ja Taidelainaamon kautta. Ammattitaiteilijoitaan seura palvelee mm. työtila- ja työpajatoiminnallaan.

Juhlistamme tätä satavuotista taivalta juhlanäyttelyjen sarjalla kesän ja syksyn 2020 aikana. Niiden myötä haluamme tuoda ylpeästi esille jäsentemme osaamista nykytaiteen alalla!

Kuva: Emmi Kallio: Ruukkualttari, 2020, akryyliväri kankaalle, 130 x 160 cm (esillä Taidekeskus Mältinrannassa 19.9.-13.10.2020).

Anu Kauhaniemen näyttely avautuu Galleriassa lauantaina 6.6.

Taidemaalari Anu Kauhaniemen näyttely alkaa rakentua Galleria Mältinrantaan. Pientä esimakua lauantaina 6.6. avautuvasta näyttelystä näkyy jo gallerian eteläseinällä, jolle taiteilija on jo ripustanut komean maalauskokonaisuuden. Tervetuloa tutustumaan teoksiin ja taiteilijaan lauantain 6.6. taiteilijatapaamisessa klo 12-16!

Näyttely on avoinna yleisölle 6.-23.6. ma-to klo 12-18, pe-su klo 12-16. Vapaa pääsy.

Tarmo Paunun ja Liisa Hilasvuoren näyttelyt avautuvat 1.6.

Avaamme Taidekeskus Mältinrannan näyttelyt ja Taidelainaamon pitkän tauon jälkeen maanantaina 1.6! Poikkeustilan takia useita näyttelyjä peruuntui huhti- ja toukokuussa, ja maaliskuussa avatut näyttelyt ovat yhä paikallaan Galleriassa ja Studiossa.

Tarmo Paunun näyttely ja taiteilijatapaaminen ke 3.6. klo 16-18

Maanantaista keskiviikkoon 1.-3.6. klo 12-18 Galleriassa on esillä taidemaalari TARMO PAUNUN näyttely nimeltä Kuinka pihalla voi olla? Tämän jälkeen näyttely puretaan seuraavan gallerianäyttelyn tieltä, joka avautuu yleisölle lauantaina 6.6. (Anu Kauhaniemi). Teillä on mahdollisuus tulla tapaamaan Tarmo Paunua teostensa äärellä keskiviikkona 3.6. klo 16-18 ja toivon, että uskaltaudutte tulla. Meillä on Taidekeskus Mältinrannassa isot galleriatilat sekä mahdollisuus kontrolloida tulijoiden määrää (ovisummeri), joten turvavälit ovat helppo pitää riittävinä. Tervetuloa!

Liisa Hilasvuoren näyttely ja taiteilijatapaaminen la 6.6. klo 12-16

Maanantaina 1.6. avautuu myös Studiossa maaliskuussa alkanut näyttely: kuvataiteilija LIISA HILASVUOREN Matkan päästä kaikki on pientä on avoinna ensin ma-ke 1.-3.6. klo 12-18, sen jälkeen suljettu to-pe 4.-5.6. galleriaripustuksen takia. Näyttelyperuutusten takia Hilasvuoren Studio-näyttely jatkuu vielä tämän jälkeen 6.-16.6. (ma-to klo 12-18, pe-su klo 12-16). Järjestämme Liisa Hilasvuoren taiteilijatapaamisen lauantaina 6.6. klo 12-16, jolloin myös Galleriassa näyttelyään aloittava Anu Kauhaniemi on paikalla yleisön tavattavissa.

Peruutuksia ja muita muutoksia kevään 2020 näyttelyohjelmassa

Koronavirustilanteen takia Taidekeskus Mältinrannan näyttelyohjelmassa on kevään 2020 aikana muutoksia:

Vaikka Tarmo Paunun ja Liisa Hilasvuoren näyttelyt ovat tällä hetkellä kiinni, avaamme ne uudestaan torstaina 14.5. jos Valtioneuvoston määrämä poikkeustilanne loppuu silloin. Näyttelyt jatkuisivat sen jälkeen keskiviikkoon 27.5. saakka.

Juan Kasarin ja Sanna Kauppisen näyttelyt 4.-21.4.2020 ovat peruttu.
Samk:n lopputyönäyttely 25.4.-12.5.2020 on peruttu.

Toni Lehtolan näyttely Galleriassa 6.-23.6.2020 on peruttu ja sen tilalle on tullut Anu Kauhaniemen näyttely, mikä on siirretty ajalta 16.5.-2.6.2020. Taidelainaamon kevätnäyttely on myös peruttu Studiosta ajalta 16.5.-2.6.2020.

Perutut näyttelyt (lukuunottamatta Samk:n näyttelyä) pyritään järjestämään myöhemmin syyskaudella 2021. Tästä, ja muista kevätkauden näyttelymuutoksista, tietoa Tulevat näyttelyt -sivuilta kevään mittaan.

Taidekeskus Mältinranta on suljettu 18.3.–13.4.

Hyvät asiakkaamme,

Valtioneuvoston suosituksen mukaisesti suljemme Taidekeskus Mältinrannan näyttelyt ja taidelainaamon huomisesta keskiviikosta 18.3. lähtien 13.4. saakka. Tarmo Paunun ja Liisa Hilasvuoren näyttelyt jatkuvat kuitenkin tauon jälkeen lisäajalla.

Taidelainaamo palvelee teitä verkossa, josta teoksia voi varata.

Toimisto palvelee sähköpostitse ja puhelimitse klo 10–15: info (at) tampereen-taiteilijaseura.fi, 010 420 2040. Ilmoitamme muutoksista.